KAŽDÝ ŠPÍZ JE JINÝ

Špízy, hamburgery...
Co říkáte na špízy? Každý špíz může být jiný podle toho, kdo co má rád. Dietní kuřecí je skvělé, někomu ale nevadí ani slanina a vepřové maso. Někdo má rád grilovanou papriku a rajčata, ale nemusí cibuli. K přípravě můžete zapojit všechny členy domácnosti – jednoduše si každý na jehlu napíchne to, co má rád.
A jako zákusek můžete připravit ovocné špízy. Ke grilování se naprosto skvěle hodí ananas, pomeranč, hrušky, banán… s trochou skořice bude vůně po celé zahradě.
Špejle z bambusu jsou hranaté, takže i při grilování se nebudou napíchnuté kousky protáčet.
Náš tip
A když už zmiňujeme hrocené špejle – jsou výborné také na přípravu šašliku a špízů z mletého masa. Maso na nich pěkně drží.
Krátká varianta pak je skvělá pro dokončení hamburgerů, kdy se celý hamburger propíchne, aby pěkně držel pohromadě.
A víte, že se hrocené špejle také dají krásně využít k označení jarní sadby nebo do květináčů s bylinkami?





