
HOUBOVÁ ČALAMÁDA

A co houby, už rostou? Někde se sběr hub promění v pouhou procházku po lese bez jediného hřibu, jinde přinese radost plný košík hub, které se dají sušit, naložit nebo zamrazit. A v kombinaci s další zeleninou si můžete vyrobit skvělou domácí čalamádu, která se hodí k pečenému masu.
Suroviny
- 2 kg očištěných pokrájených hub /hřiby, václavky, lišky…/
- 1 kg směsi paprik, zelí, mrkve a cukety
- 0,5 kg cibule
Nálev:
- 2 l vody
- 0,5 l octa
- 400 g cukru
- 60 g soli
- koření – bobkový list, pepř, nové koření, 2 lžičky hořčičného semínka
Postup:
Nakrájené houby lehce spařte v horké vodě a sceďte. Nakrájejte si zeleninu na nudličky, papriku a mrkev pro barvu, můžete ale použít i květák, cuketu, podle toho, co máte zrovna na zahrádce. Nálev povařte s kořením, čalamádu plňte do čistých sklenic a zalijte horkým nálevem. Čalamádu zavařte 30 minut při 85 °C.
Další zajímavé recepty zde.

Skladem
Kuchyňský nůž Motion 20 cm
229,00 Kč
Koupit

Skladem
Vystřelovací nůž 9 cm
249,00 Kč
Koupit
Kolekce
Kolekce

Skladem
Hrnec TONČA s poklicí 4,8 l
499,00 Kč
Koupit

Není skladem
Síto na halušky
129,00 Kč
Detail