Tento e-shop nemusí ve vašem prohlížeči fungovat správně! Doporučujeme použít některý z novějších prohlížečů. Více informací

HOUBOVÁ ČALAMÁDA


HOUBOVÁ ČALAMÁDA

A co houby, už rostou? Někde se sběr hub promění v pouhou procházku po lese bez jediného hřibu, jinde přinese radost plný košík hub, které se dají sušit, naložit nebo zamrazit. A v kombinaci s další zeleninou si můžete vyrobit skvělou domácí čalamádu, která se hodí k pečenému masu. 

Suroviny

  • 2 kg očištěných pokrájených hub /hřiby, václavky, lišky…/
  • 1 kg směsi paprik, zelí, mrkve a cukety
  • 0,5 kg cibule

Nálev:

  • 2 l vody
  • 0,5 l octa
  • 400 g cukru
  • 60 g soli
  • koření – bobkový list, pepř, nové koření, 2 lžičky hořčičného semínka

Postup:

Nakrájené houby lehce spařte v horké vodě a sceďte. Nakrájejte si zeleninu na nudličky, papriku a mrkev pro barvu, můžete ale použít i květák, cuketu, podle toho, co máte zrovna na zahrádce. Nálev povařte s kořením, čalamádu plňte do čistých sklenic a zalijte horkým nálevem. Čalamádu zavařte 30 minut při 85 °C.

Další zajímavé recepty zde.

OxyShop icon Používáme oXyShop