FRANCOUZSKÁ BAGETA

Suroviny
- 400 g hladké mouky
- 220 ml mléka
- ½ kostky droždí
- 1 lžička cukru
- 1 lžíce medu
- 1 lžička soli
Postup:
Všechny suroviny na těsto smícháme, až je těsto vláčné a nebude se lepit. Necháme 10 minut odpočinout, pak rozdělíme na 2 stejné díly. Ty vyválíme a necháme vykynout v bagetové ošatce vysypané moukou.
Bagety dáme na plech, jemně je na hřbetu nařízneme. Troubu předehřejeme na 180 °C a vložíme do ní na dno pekáček s vodou. Vykynuté bagety dáme do trouby a pečeme asi 20 minut dozlatova. Upečené vyndáme z trouby, potřeme vlažnou vodou a necháme na mřížce vychladnout.
Další zajímavé recepty zde.
Kolekce

Skladem
Dóza Sůl Blue Line pr. 11 cm
139,00 Kč
Koupit

Skladem
Ošatka na pečivo 31x15,5x7 cm
149,00 Kč
Koupit

Skladem
Ošatka na kynutí 43x16x7 cm
289,00 Kč
Koupit