
DÝŇOVÝ DŽUS

Postup:
Dýni zpracovanou základním způsobem zalijeme cukerným roztokem (1 kg cukru na 1 l vody) tak, aby byla ponořená, a rozvaříme ji do měkka. Necháme vychladnout a pak vše včetně nálevu důkladně rozmixujeme do hladka. Pokud je rozmixovaná směs moc hustá, naředíme ji vodou na tekutou konzistenci, aby se dala přecedit přes jemný cedník. Z roztoku, který proteče cedníkem, uděláme džus. Můžeme případně přidat ještě vodu, cukr a ananasovou (nebo jinou) příchuť.
Ze směsi, která zůstane v sítku uděláme přesnídávku. Hotový džus nalijeme do zavařovacích sklenic a zavařujeme 30 minut na 80 °C. Uložíme do tmavé místnosti.
Další zajímavé recepty najdete zde.

Skladem
Cedník Basic pr. 15 cm
89,00 Kč
Koupit

Skladem
Cedník Basic pr. 19 cm
139,00 Kč
Koupit

Skladem
Cedník Basic pr. 23 cm
169,00 Kč
Koupit
Kolekce

Skladem
Cedník ANETT pr. 28,5 cm
269,00 Kč
Koupit

Skladem
Zavařovací kleště na sklenice
119,00 Kč
Koupit

Skladem
Zavařovací hrnec President 27 l
2 599,00 Kč
Koupit