
DÓZY NA SYPKÉ SUROVINY

Blíží se vrchol letošního roku v podobě štědrovečerní večeře. Při ní se tradičně podává smažený kapr nebo křupavý nadýchaný řízek a bramborový salát.
A pokud i vy dodržujete tuto tradici, neděláte vinnou klobásu s bramborovou kaší, houbového kubu nebo inovativní recepty jako např. lososa na špenátovém lůžku, budete potřebovat několik důležitých ingrediencí. Tady se bez strouhanky, mouky a vajíčka neobejdete.
K přípravě trojobalu je nutné mít po ruce praktickou dózu na mouku či strouhanku.
Obsah v ní nevlhne a snadno ji nasypete do obalovací misky.
Nové misky v kouřovém transparentním provedením, s praktickým víčkem s posunovacím dávkovacím otvorem, budou dobrým pomocníkem.
Navíc mají na úzké straně odměrnou stupnici, budete tak mít přehled o zbývajícím množství sypkých nebo tekutých surovin.
Hodí se samozřejmě i k uskladnění luštěnin, rýže, těstovin a dalších nezbytných surovin, které by v každé kuchyňské zásuvce nebo spížní skříni neměly nikdy dojít.


