
CHIMICHURI

Je to jihoamerická verze pesta. Hodí se k masu, ale i do salátů nebo na těstoviny. Příprava je jednoduchá a když se vám chimichurri podaří, můžete ji 2 týdny skladovat v mrazničce.
A při grilování chuť steaků doladí. Podobně jako marinády, i omáčky a dipy tvoří s masem dokonalý, chuťově vyvážený celek. Maso na talíři můžete omáčkou přelít nebo ji podávejte v mističce, do které si budete kousky masa namáčet.
Suroviny
- 2 šálky nasekané petrželky
- ¼ šálku čerstvého oregana
- 4 nasekané stroužky česneku
- ¼ šálku červeného vinného octa
- ⅛ lžičky sušené červené papriky
- ¾ šálku panenského olivového oleje
- sůl, pepř podle chuti
Postup:
Petrželku, oregano, česnek, vinný ocet, papriku, sůl a pepř rozmixujte. Směs smíchejte s olivovým olejem a nechte hodinu odstát při pokojové teplotě, aby se chutě a vůně spojily. A to je vše.
Další zajímavé recepty zde.

Skladem
Kráječ zeleniny Chopper
199,00 Kč
Koupit

Skladem
Kuchyňský nůž Motion sada 3 ks
499,00 Kč
Koupit
Kolekce

Skladem
Dochucovač olej/ocet 0,32 l
129,00 Kč
Koupit
-50 %

Skladem
Dávkovač olej/ocet 0,24 l
99,00 Kč
199,00 Kč
Koupit